Η εμπορική εταιρεία «Giuseppe Molinari» που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, γεννήθηκε στη Μόντενα της Ιταλίας το 1800

Η οικογενειακή επιχείρηση αναπτύσσεται με επιτυχία και η εταιρεία γίνεται προμηθευτής του Βασιλικού Οίκου της Σαβοΐας. Η οικογένεια Molinari ανοίγει το ιστορικό «Bar Molinari» στην καρδιά της Μόντενα, το οποίο γίνεται αμέσως τόπος συνάντησης καλλιτεχνών και διανοουμένων. Η εξαιρετική υποδοχή που επιτεύχθηκε, ώθησε την οικογένεια να ξεκινήσει τον πρώτο πυρήνα της επιχείρησης ψησίματος στα κεντρικά γραφεία στη Via Rismondo. Η ιδιοφυΐα και η εφευρετικότητα του Alberto Molinari συλλαμβάνει την ιδέα να χρησιμοποιήσει το τρόλεϊ για τη διανομή ζεστών και κρύων ροφημάτων. Μια επανάσταση που θα επιτρέψει τη διανομή ζεστού καφέ στις κύριες ιταλικές εταιρείες της εποχής, δίνοντας στους εργαζομένους μια πλήρη υπηρεσία ροφήματος, σε μια εποχή που δεν είχε αναγνωριστεί ακόμη το συμβατικό δικαίωμα να κάνουν διάλειμμα από την εργασία τους.Πριν από 25 χρόνια, η “Caffè Molinari” ξεκίνησε να εξάγει και σήμερα διανέμεται σε 70 χώρες στον κόσμο.  

 

Από τις αρχές του 2008 , μετακόμισε στη νέα μονάδα παραγωγής, στη via Francia 20 Modena, περνώντας από 2.500 τ.μ. στα 6.000 τ.μ., με νέα γραμμή παραγωγής, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που διατίθεται στον κλάδο του ψησίματος και μεγάλη αποθήκη χωρητικότητας 2400 παλετών και 432 δυναμικές αποθήκες. Παράλληλα αλλάζει την εταιρική της δομή και γίνεται «Caffè Molinari Spa». Από την αρχή το όνομα Molinari ήταν συνυφασμένο με την ποιοτική και τεχνολογική έρευνα, με αποτέλεσμα τη δημιουργία πολλών καινοτόμων προϊόντων, όπως το βαρελάκι αζώτου Molinari “Cinque Stelle”, το σύστημα Mokadose και πρόσφατα το σύστημα καφέ Xelecto.  

 

Caffè Molinari, 200 χρόνια ιστορίας

 

Στο εργαστήριό της, η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης δοκιμάζει και επιλέγει κάθε παρτίδα καφέ που φτάνει για καβούρδισμα, διασφαλίζοντας ότι το προϊόν είναι πάντα κορυφαίας ποιότητας. Ένα ειδικό προφίλ καβουρδίσματος έχει εκχωρηθεί σε κάθε καφέ και τα μείγματα αναμειγνύονται ακριβώς πριν από τη συσκευασία για να διατηρηθούντα μοναδικά αρώματα των μονοποικιλιακών καφέδων. Η διαδικασία ψησίματος επιβλέπεται από έμπειρους master roasters.

Το Le Piantagioni del Caffè έχει καθιερώσει ένα σύστημα ποιοτικού ελέγχου για όλους τους καφέδες που συσκευάζει καθημερινά, το οποίο περιλαμβάνει δειγματοληψία και εργαστηριακή ανάλυση του χρώματος, του σώματος και της γεύσης του καφέ. Πωλούνται μόνο καφέδες που πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που ο οίκος έχει θέσει, καθιστώντας την ποιότητα ως τη μεγαλύτερη δύναμή τους και δημιουργώντας μια φιλοσοφία που ξεπερνά τα λόγια.